Lounaslista / Lunch Menu

VK / WK 25 : 18.6.2018 – 21.6.2018

Maanantai / Monday

Tämän viikon erikoinen! / Item of the week!

Sino-Indian Fusion Noodles Kana / Chicken …. 12.40

Mieto, Keskivahva, Keskivahva+, Tulinen, Uncensored / Mild, Medium, Medium+, Hot, Uncensored

Olemme yrittäneet Eksotikin keittiössä luoda uuden fuusioruuan, jossa suosituimmat ruokalajimme loistavat yhdessä samalla lautasella. Useiden kokeilujen jälkeen olemme tulleet siihen tulokseen, että paras yhdistelmä syntyy kormasta ja paistetuista nuudeleista. Et tule pettymään tähän herkulliseen fuusioateriaan, jossa paistetut riisinuudelit sekoitetaan yli 15 erilaiseen mausteeseen niin Etelä- kuin Itä-Aasiasta!

At Eksotik kitchen we have been trying hard to make a fusion by blending our most popular items together. We believe we found one of the best pair to go hand in hand; korma and fried noodles. You will love this great fusion combining fried rice noodles and a mixture of over fifteen different spices from both South and East Asia.

(G, L, Päh)

Eksotik Fried Rice – Kana / Chicken ………. 9.50€

Keskivahva, Keskivahva+ / Medium, Medium+

Fried Rice herättää riisin eloon sekoittamalla mukaan rapeita kasviksia, paistettua kananmunaa, lihaa, kastikkeita ja mausteita. Fried rice on aasialainen vastine pyttipannulle ja sen historialliseksi alkuperäksi arvellaan Kiinaa. Olemme tehneet ruokalajista oman kansainvälisen versiomme lisäämällä mausteita eri puolilta maailmaa. Fried Rice toimii mainiosti omana ruokalajinaan, mutta siihen voi yhdistää myös jonkin muun ruokalajin ikään kuin kastikkeeksi.

Bringing plain white rice to life by mixing with crunchy vegetables, meat, sauces and various spices might have originally come from China. However, we added a small twist and made it a universal dish by adding spices from other parts of the world. You can taste it as it or combine it with another dish.

(G, L, M)

Korma – Kana / Chicken ………. 9.20€

Mieto, Keskivahva / Mild, Medium

Kana Korma on todennäköisesti Kaakkois-Aasian kuuluisin ruokalaji. Korman alkuperä juontaa keskiajalla Intiassa hallinneesta Mughal-kulttuurista, ja on valloittanut paikkansa nykypäivän intialaisesta keittiöstä mahtavalla sekoituksella mausteita ja kermaista täyteläisyyttä. Historian kuninkaillekin kelpaavan makuelämyksen täydentää cashew pähkinöiden rikas aromi.

There is no other South Asian dish as famous as this creamy chicken curry. Rooted in Mughlai cuisine, it conquered the modern-day Indian cuisine with its amazing blend of spices in a thick creamy sauce. To make it like how the royals ate in old days, we add gorgeous cashew nuts to get an even richer flavour.

(G, L, Päh)

Sri Lankan Devilled – Lamms / Lamb ………. 10.90€

Keskivahva+, Tulinen / Medium+, Hot

Sri Lanka on kuuluisa curry-tyyppisestä ruoasta, mutta sieltä löytyy monia muitakin iloisia yllätyksiä hyvän ruoan ystäville. Srilankalainen Devilled ruokalaji yhdistelee makeutta, tulisuutta, mausteisuutta ja voimakkuuta, ja sen juuret ovat Kiinassa. Tässä ruokalajissa liha vaatii hieman enemmän pureskelemista, mutta maku on taivaallinen.

Other than being famous for its beloved curries, Sri Lanka has many other surprises for food enthusiasts. This devilled dish with roots to Chinese Cuisine, blends sweet, hot, spicy and tangy flavours to create its own unique taste. If you love a bit fried, a bit chewy meat, you will love it even more.

(G, L, M)

Thai Green Curry – Tofu-Kasvis / Tofu-Veg ……… 10.20€ 

Keskivahva, Keskivahva+ / Medium, Medium+

Tämän thaimaalaisen curryn vihreä väri tulee vihreistä chileistä, mutta kookosmaidon ansioista se ei ole niin tulista kuin kuulostaa, vaan hieman makeaa ja kermaisen herkullista – maukasta, mutta ei liian tulista. Tämän ruokalajin oikeaoppinen valmistaminen vaatii erityistä kaakkoisaasialaista osaamista, mutta ei hätää – meidän keittiöstämme sitä löytyy!.

The green color in this curry comes from the green chilli. But fear not, with the help of plenty of coconut milk, we get this amazing sweet, creamy, delicious curry… which is flavourful but not burning. You have to have a chef from Southeast Asia in the kitchen to balance all these flavours, and WE DO.

(G, L, M)

Tiistai / Tuesday

Tämän viikon erikoinen! / Item of the week!

Sino-Indian Fusion Noodles Kana / Chicken …. 12.40

Mieto, Keskivahva, Keskivahva+, Tulinen, Uncensored / Mild, Medium, Medium+, Hot, Uncensored

Olemme yrittäneet Eksotikin keittiössä luoda uuden fuusioruuan, jossa suosituimmat ruokalajimme loistavat yhdessä samalla lautasella. Useiden kokeilujen jälkeen olemme tulleet siihen tulokseen, että paras yhdistelmä syntyy kormasta ja paistetuista nuudeleista. Et tule pettymään tähän herkulliseen fuusioateriaan, jossa paistetut riisinuudelit sekoitetaan yli 15 erilaiseen mausteeseen niin Etelä- kuin Itä-Aasiasta!

At Eksotik kitchen we have been trying hard to make a fusion by blending our most popular items together. We believe we found one of the best pair to go hand in hand; korma and fried noodles. You will love this great fusion combining fried rice noodles and a mixture of over fifteen different spices from both South and East Asia.

(G, L, Päh)

Filipino Noodles – Kana / Chicken ………. 9.70€

Keskivahva, Keskivahva+ / Medium, Medium+

Pikanuudeleita osaa tehdä kuka tahansa, mutta filippiiniläisten nuudeleiden valmistaminen on taidetta ja lopputuloksena saadaan herkullinen yhdistelmä paistettuja nuudeleita, mausteita ja kanaa.

Even an amateur cook can make (instant) noodles in 2 minutes, but making real Filipino noodles dish requires skills. Our Filipino chef knows how to balance all the flavours to make it a mouth-watering dish of fried noodles, spices and chicken.

(L, M)

Vindaloo – Kana / Chicken……… 9.50€

Mieto, Keskivahva / Mild, Medium

Siirtomaa-aikoina portugalilaiset merimiehet säilöivät ruoka-aineita upottamalla ne viiniin ja valkosipuliin. Portugalin kielellä ‘carne de vinha d’alhos’ tarkoittaa lihaa valkosipuli-viini-marinadissa. Goalla kokit keksivät paikallisen version ruokalajista korvaamalla viinin etikalla ja lisäämällä chiliä, ja nimeksi tuli Vindaloo.

Back in the days, Portuguese sailors preserved raw ingredients soaked in garlic and wine. Portuguese ‘carne de vinha d’alhos’ literally means meat in garlic wine marinade. Cooks in Goa made a local fusion by replacing wine with vinegar, adding more chilli and started calling it Vindaloo.

(G, L, M)

Thai Green Curry – Naudanliha / Beef ……… 9.50€

Keskivahva, Keskivahva+ / Medium, Medium+

Tämän thaimaalaisen curryn vihreä väri tulee vihreistä chileistä, mutta kookosmaidon ansioista se ei ole niin tulista kuin kuulostaa, vaan hieman makeaa ja kermaisen herkullista – maukasta, mutta ei liian tulista. Tämän ruokalajin oikeaoppinen valmistaminen vaatii erityistä kaakkoisaasialaista osaamista, mutta ei hätää – meidän keittiöstämme sitä löytyy!.

The green color in this curry comes from the green chilli. But fear not, with the help of plenty of coconut milk, we get this amazing sweet, creamy, delicious curry… which is flavourful but not burning. You have to have a chef from Southeast Asia in the kitchen to balance all these flavours, and WE DO.

(G, L, M)

Sri Lankan Curry – Tofu-Kasvis / Tofu-Veg ………. 10.70€ 

Keskivahva, Keskivahva+/ Medium, Medium+

Kookosmaito on olennainen osa srilankalaista ruokakulttuuria. Tämä ruokalaji on täydellisyyttä hipova yhdistelmä kookosmaitoa ja mausteita Sri Lankasta.

No Sri Lankan dish is perfect until you add a cup full of creamy coconut milk to it. Our authentic mix of Sri Lankan spices, covered with creamy coconut milk is a perfect reason to consume a plenty of rice.

(G, L, M)

Keskiviikko / Wednesday

Tämän viikon erikoinen! / Item of the week!

Sino-Indian Fusion Noodles Kana / Chicken …. 12.40

Mieto, Keskivahva, Keskivahva+, Tulinen, Uncensored / Mild, Medium, Medium+, Hot, Uncensored

Olemme yrittäneet Eksotikin keittiössä luoda uuden fuusioruuan, jossa suosituimmat ruokalajimme loistavat yhdessä samalla lautasella. Useiden kokeilujen jälkeen olemme tulleet siihen tulokseen, että paras yhdistelmä syntyy kormasta ja paistetuista nuudeleista. Et tule pettymään tähän herkulliseen fuusioateriaan, jossa paistetut riisinuudelit sekoitetaan yli 15 erilaiseen mausteeseen niin Etelä- kuin Itä-Aasiasta!

At Eksotik kitchen we have been trying hard to make a fusion by blending our most popular items together. We believe we found one of the best pair to go hand in hand; korma and fried noodles. You will love this great fusion combining fried rice noodles and a mixture of over fifteen different spices from both South and East Asia.

(G, L, Päh)

Sri Lankan Devilled – Kana / Chicken ………. 9.70€

Keskivahva+, Tulinen / Medium+, Hot

Sri Lanka on kuuluisa curry-tyyppisestä ruoasta, mutta sieltä löytyy monia muitakin iloisia yllätyksiä hyvän ruoan ystäville. Srilankalainen Devilled ruokalaji yhdistelee makeutta, tulisuutta, mausteisuutta ja voimakkuuta, ja sen juuret ovat Kiinassa. Tässä ruokalajissa liha vaatii hieman enemmän pureskelemista, mutta maku on taivaallinen.

Other than being famous for its beloved curries, Sri Lanka has many other surprises for food enthusiasts. This devilled dish with roots to Chinese Cuisine, blends sweet, hot, spicy and tangy flavours to create its own unique taste. If you love a bit fried, a bit chewy meat, you will love it even more.

(G, L, M)

Korma – Kana / Chicken ………. 9.20€

Mieto, Keskivahva / Mild, Medium

Kana Korma on todennäköisesti Kaakkois-Aasian kuuluisin ruokalaji. Korman alkuperä juontaa keskiajalla Intiassa hallinneesta Mughal-kulttuurista, ja on valloittanut paikkansa nykypäivän intialaisesta keittiöstä mahtavalla sekoituksella mausteita ja kermaista täyteläisyyttä. Historian kuninkaillekin kelpaavan makuelämyksen täydentää cashew pähkinöiden rikas aromi.

There is no other South Asian dish as famous as this creamy chicken curry. Rooted in Mughlai cuisine, it conquered the modern-day Indian cuisine with its amazing blend of spices in a thick creamy sauce. To make it like how the royals ate in old days, we add gorgeous cashew nuts to get an even richer flavour.

(G, L, Päh)

Bhuna – Naudanliha / Beef………. 9.50€

Keskivahva, Keskivahva+ / Medium, Medium+

Bhuna tarkoittaa paistamista korkeassa lämpötilassa. Tämä mausteinen curry valmistetaan tyypillisesti paistamalla lihaa tai kasviksia mausteiden kanssa erittäin kuumalla pannulla ja lopputulos suorastaan hivelee makuhermoja. Kastikkeen suurustamiseen käytetään runsaasti sipulia.

‘Bhuna’ means to sauté or to fry. As the name suggests, it is prepared by adding ingredients to the pan and fried in high temperature. This spice infused curry is a perfect treat for your spice loving taste buds. Expect plenty of onion and a concentrated sauce.

(L, M)

Filipino Noodles – Tofu-Kasvis / Tofu-Veg ……… 11.20€

Keskivahva, Keskivahva+ / Medium, Medium+

Pikanuudeleita osaa tehdä kuka tahansa, mutta filippiiniläisten nuudeleiden valmistaminen on taidetta ja lopputuloksena saadaan herkullinen yhdistelmä paistettuja nuudeleita, mausteita ja kanaa.

Even an amateur cook can make (instant) noodles in 2 minutes, but making real Filipino noodles dish requires skills. Our Filipino chef knows how to balance all the flavours to make it a mouth-watering dish of fried noodles, spices and chicken.

(L, M)

Torstai / Thursday

Tämän viikon erikoinen! / Item of the week!

Sino-Indian Fusion Noodles Kana / Chicken …. 12.40

Mieto, Keskivahva, Keskivahva+, Tulinen, Uncensored / Mild, Medium, Medium+, Hot, Uncensored

Olemme yrittäneet Eksotikin keittiössä luoda uuden fuusioruuan, jossa suosituimmat ruokalajimme loistavat yhdessä samalla lautasella. Useiden kokeilujen jälkeen olemme tulleet siihen tulokseen, että paras yhdistelmä syntyy kormasta ja paistetuista nuudeleista. Et tule pettymään tähän herkulliseen fuusioateriaan, jossa paistetut riisinuudelit sekoitetaan yli 15 erilaiseen mausteeseen niin Etelä- kuin Itä-Aasiasta!

At Eksotik kitchen we have been trying hard to make a fusion by blending our most popular items together. We believe we found one of the best pair to go hand in hand; korma and fried noodles. You will love this great fusion combining fried rice noodles and a mixture of over fifteen different spices from both South and East Asia.

(G, L, Päh)

Eksotik Fried Rice – Kana / Chicken ………. 9.50€

Keskivahva, Keskivahva+ / Medium, Medium+

Fried Rice herättää riisin eloon sekoittamalla mukaan rapeita kasviksia, paistettua kananmunaa, lihaa, kastikkeita ja mausteita. Fried rice on aasialainen vastine pyttipannulle ja sen historialliseksi alkuperäksi arvellaan Kiinaa. Olemme tehneet ruokalajista oman kansainvälisen versiomme lisäämällä mausteita eri puolilta maailmaa. Fried Rice toimii mainiosti omana ruokalajinaan, mutta siihen voi yhdistää myös jonkin muun ruokalajin ikään kuin kastikkeeksi.

Bringing plain white rice to life by mixing with crunchy vegetables, meat, sauces and various spices might have originally come from China. However, we added a small twist and made it a universal dish by adding spices from other parts of the world. You can taste it as it or combine it with another dish.

(G, L, M)

Thai Green Curry – Kana / Chicken ……… 8.70€

Keskivahva, Keskivahva+ / Medium, Medium+

Tämän thaimaalaisen curryn vihreä väri tulee vihreistä chileistä, mutta kookosmaidon ansioista se ei ole niin tulista kuin kuulostaa, vaan hieman makeaa ja kermaisen herkullista – maukasta, mutta ei liian tulista. Tämän ruokalajin oikeaoppinen valmistaminen vaatii erityistä kaakkoisaasialaista osaamista, mutta ei hätää – meidän keittiöstämme sitä löytyy!.

The green color in this curry comes from the green chilli. But fear not, with the help of plenty of coconut milk, we get this amazing sweet, creamy, delicious curry… which is flavourful but not burning. You have to have a chef from Southeast Asia in the kitchen to balance all these flavours, and WE DO.

(G, L, M)

Sri Lankan Devilled – Naudanliha / Beef ………. 10.50€

Keskivahva+, Tulinen / Medium+, Hot

Sri Lanka on kuuluisa curry-tyyppisestä ruoasta, mutta sieltä löytyy monia muitakin iloisia yllätyksiä hyvän ruoan ystäville. Srilankalainen Devilled ruokalaji yhdistelee makeutta, tulisuutta, mausteisuutta ja voimakkuuta, ja sen juuret ovat Kiinassa. Tässä ruokalajissa liha vaatii hieman enemmän pureskelemista, mutta maku on taivaallinen.

Other than being famous for its beloved curries, Sri Lanka has many other surprises for food enthusiasts. This devilled dish with roots to Chinese Cuisine, blends sweet, hot, spicy and tangy flavours to create its own unique taste. If you love a bit fried, a bit chewy meat, you will love it even more.

(G, L, M)

Bhuna – Tofu-Kasvis / Tofu-Veg ………. 10.20€ 

Mieto, Keskivahva / Mild, Medium

‘Bhuna’ tarkoittaa paistamista korkeassa lämpötilassa. Tämä mausteinen curry valmistetaan tyypillisesti paistamalla lihaa tai kasviksia mausteiden kanssa erittäin kuumalla pannulla ja lopputulos suorastaan hivelee makuhermoja. Kastikkeen suurustamiseen käytetään runsaasti sipulia.

‘Bhuna’ means to sauté or to fry. As the name suggests, it is prepared by adding ingredients to the pan and fried in high temperature. This spice infused curry is a perfect treat for your spice loving taste buds. Expect plenty of onion and a concentrated sauce.

(L, M)