Erikois / Special

Tämän viikon erikoinen! / Item of the week!

Pad Thai

Mieto, Keskivahva, Keskivahva+, Tulinen, Uncensored / Mild, Medium, Medium+, Hot, Uncensored

Pad thain keskeisestä asemasta thaimaalaisessa keittiössä kertoo se, että ruokalaji kuuluu maan kansallisruokiin. Historialliset lähteet kiistelevät siitä, saiko se alkunsa Kiinasta vai Vietnamista, mutta tiedetään ainakin, että tämä ruokalaji rantautui Thaimaahan noin 700 vuotta sitten ja mukautui vähitellen paikalliseen makuun. Todellinen tähti on herkullinen ja potkua antava kastike, joka valmistetaan mm. tamarindista, salottisipulista ja paahdetuista maapähkinöistä. Ruuan maun ja ulkonäön viimeistelevät lime ja korianteri.

Being one of the national dishes of Thailand vouches for the prominence of this dish in Thai Cuisine. The origin of the dish can be attributed to either China or Vietnam, depending on the historic story that you would like to believe. Regardless, this dish was introduced to Thailand about 7 centuries ago and has undergone many changes to match the local taste. The secret behind the dazzling flavour is the sauce created using a set of ingredients including the tamarind, shallots and roasted peanuts. Finally, the coriander and lime garnish not only improves the aesthetic appeal of the dish but also enhance the taste with a bit of a tangy flavour.

Kana / Chicken ………. 15.40

Tofu-Veg ………. 15.40 

Seafood ………. 19.30

(G, L, M, Päh)